# 10<sup>th</sup> Annual SEASR Meeting

# Wednesday, June 21 - Friday, June 23, 2023

## Wednesday, June 21, 2023

Time	Event	Location
12:00 - 6:00 pm	Registration Desk Open	ECCH pre-function area
7:00 -9:00 pm	Exhibitor set up	Starvine Ballroom
5:30 - 6:00 pm	Coffee & light snack	ECCH pre-function area
6:00 - 6:15 pm (15 m)	Welcome and Opening Remarks	Silverbell Pavilion
6:15 - 7:15 pm (1 hr)	Plenary lecture: Anna-Lisa Paul, PhD Research Professor & Director of ICBR University of Florida Title: Exploration Biology – molecular responses to the novel environments of spaceflight and planetary materials	Silverbell Pavilion
7:15 - 7:30 pm (15 m)	Sponsor Spotlight – Onyx Sponsor <b>QIAGEN</b>	Silverbell Pavilion
7:30 pm- 9:30 pm	Opening Reception Sponsored by Platinum Plus Sponsor Singular Genomics	Wisteria lanes

## Thursday, June 22, 2023

Time	Event	Location
8:00 am - 2:00 pm	Registration Desk Open	
8:00 - 10:00 am	Exhibitor set up	Starvine Ballroom
8:00 am - 7:00 pm	Exhibit Hall Open	Starvine Ballroom
8:00 am - 5:00 pm	Breakout area for one-on-one networking	Trillium
8:00 - 9:00 am (1 hr)	Continental Breakfast – sponsored by Platinum Sponsor Covaris	ECCH pre-function area
8:45 - 9:15 am (30 m)	Ken Schoppmann, CAE, IOM; Executive Director at Association of Biomolecular Resource Facilities (ABRF)	Silverbell Pavilion
9:15 - 10:15 am (1 hr)	KEYNOTE SESSION 1: Steve McClellan, BS, SCYM (ASCP)CM Manager (MCI), Mitchell Cancer Institute University of South Alabama Title: Extracellular Vesicle Analysis by Flow Cytometry	Silverbell Pavilion
10:15 – 10:45 am (30 m)	Sponsor Lightning Talks (1 slide-1 min)	Silverbell Pavilion
	Buffer – 15 min or more	
11:00 - 11:30 am (30 m)	Coffee Break – sponsored by Platinum Plus Sponsor <b>10x Genomics</b>	ECCH pre-function area
11:30 - 12:15 pm (45 m)	Administrative Track Session 1: Sheila McClure, PhD Senior Associate Dean of Research Development Morehouse School of Medicine Title: Engaging All Stakeholders in the Successful Development of Core Resources	Peachtree Creek
11:30 - 12:15 pm (45 m)	Scientific Track Session 1: Antentor O Hinton, Jr., PhD Assistant Professor, Molecular Physiology and Biophysics Vanderbilt School of Medicine Title: Intentional Mentoring in STEM during the 21st Century	Silverbell Pavilion

Time	Event	Location
	Buffer – 15 min	
12:30 - 2:00 pm (1 ½ hr)	Lunch Buffet – sponsored by Platinum Plus Sponsor <b>PacBio</b>	Dining area
2:00 - 2:10 pm (10 m)	Sponsor Spotlight 1 – Platinum Plus Sponsor <b>Singular Genomics</b>	Silverbell Pavilion
2:10 - 3:10 pm (1 hr)	KEYNOTE SESSION 2: Jonathan Burman Managing Partner The Best Workplace Title: Influence: The Power to Promote Positive Action.	Silverbell Pavilion
3:10 - 3:20 pm (10 m)	Sponsor Spotlight 2 – Platinum Plus Sponsor <b>PacBio</b>	Silverbell Pavilion
	Buffer – 10 min	
3:30 - 4:00 pm (30 m)	Coffee Break – sponsored by Platinum Plus Sponsor <b>10x Genomics</b>	ECCH pre-function area
4:00 - 4:45 pm (45 m)	Administrative Track Session 2: Adam Marcus, PhD Deputy Director, Winship Cancer Institute Interim Associate Dean of Novel Technology and Research Cores, Emory School of Medicine Associate VP for Research, Woodruff Health Sciences Center Title: Cooperative Leadership	Peachtree Creek
4:00 - 4:45 pm (45 m)	Scientific Track Session 2: Walter Cromer, PhD Instructional Assistant Professor of Medical Physiology Texas A & M Medicine Title: Long Term Transcriptomic and Metabalomic Changes Caused by Simulated Space Radiation	Silverbell Pavilion
4:45 - 5:00 pm (15 m)	Scientific Poster Lightning Talks (no vendor)	Silverbell Pavilion
	Buffer – 30 min or more	
5:30 - 7:00 pm (1 ½ hr)	POSTER SESSION: Wine and Hors D'oeuvres reception Sponsored by Platinum Sponsor Morehouse School of Medicine	

## Friday, June 23, 2023

Time	Event	Location*
8:00 am -12:00 pm	Exhibit Hall Open	Starvine Ballroom
8:00 am - 2:00 pm	Breakout area for one-on-one networking	Trillium
8:00 - 9:00 am (1 hr)	Continental Breakfast Sponsored by Platinum Sponsor <b>Agilent</b>	ECCH pre-function area
	Sponsor Spotlight 3 – Platinum Plus Sponsor Illumina	
9:00 - 10:00 am (1 hr)	KEYNOTE SESSSION 3: Kevin Wang, PhD Professor & Vice-Chair for Research, Dept. of Neurobiology Director, Center for Neurotrauma, Multiomics & Biomarkers Associate Director of Research Innovation, Neuroscience Inst. Morehouse School of Medicine (MSM) Title: From Antibody tool development to traumatic brain injury biomarkers and in vitro diagnostic tests	Silverbell Pavilion
10:00 - 10:15 am (15 m)	Sponsor Spotlight 4 – Platinum Plus Sponsor <b>10x Genomics</b>	Silverbell Pavilion

Time	Event	Location
	Buffer – 15 min	
10:30 - 11:00 am (30 m)	Coffee Break	ECCH pre-function area
11:00 am - 12 pm (1 hr)	Administrative Track Session 3: Speed mentoring	Peachtree Creek
11:00 am – 11:45 am (45 m)	Scientific Track Session 3: Suman R. Das, PhD Associate Professor of Medicine, Department of Medicine, Division of Infectious Diseases Associate Director for Microbial Genetics, Vanderbilt Center for Translational immunology and Infectious Diseases Vanderbilt University Medical Center Title: Metatranscriptomics to capture virome, microbiome, and mucosal-host response from low biomass samples	Silverbell Pavilion
12:00 - 12:30 pm (30 m)	Raffle, Award Closing Remarks and Introduction of New SEASR EB Members	Silverbell Pavilion
12:30 - 2:00 pm (1 ½ hr)	Lunch- Buffet – sponsored by Platinum Plus Sponsor Illumina	Dining area